- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק ת"א 21118-12-11
|
ת"א בית משפט השלום באשדוד |
21118-12-11
4.12.2013 |
|
בפני : אריאל ברגנר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: נכטיגל תכנון והנדסה (1986) בע"מ |
: 1. צרפתי שמעון בע"מ 2. אל-טק מעקות בע"מ |
| פסק-דין | |
בדיון שהתקיים בפני ביום 17.12.12 הסכימו הצדדים שלא לשמוע ולחקור את העדים ולאחר הגשת תצהירים וסיכומים בית המשפט ייתן פס"ד על סמך המסמכים בתיק.
בכתב התביעה המתוקן טוענת התובעת בין היתר כדלקמן:
1. כי ביום 12.12.06 נכרת הסכם בין הנתבעת 1 לנתבעת 2 לפיו הנתבעת 2 תספק ותרכיב מעקות, מאחזים ומוטות אלומיניום בפרויקט "צרפתי וילג'", שכונת קוטג'ים באשדוד (להלן - "הפרויקט").
2. כי במהלך חודש מרץ 2010 הנתבעת 2 נקלעה לקשיים כלכליים ונאלצה להפסיק את פעילותה.
3. כי במהלך חודש אפריל 2010 ובהתאם לאמור לעיל, פנתה התובעת אל הנתבעת 1 בהצעה על פיה היא תמשיך ותסיים את הפרויקט על פי אותם התנאים של ההסכם המקורי בין שתי הנתבעות. הנתבעת 1 הסכימה לכך.
4. כי התובעת ביצעה בחודשים מאי-אוגוסט 2010 את המשך העבודות בפרויקט, סיפקה והתקינה על חשבונה מעקות, מאחזים ומוטות אלומיניום ובהתאם שלחה לנתבעת 1 חשבונות חלקיים וחשבון מצטבר בהתאם להתקדמות העבודה.
5. כי התובעת השלימה את עבודות הפרויקט באוגוסט 2010 והגישה לנתבעת 1 לאישור את רשימת הכמויות המצטברת הסופית שביצעה והכמויות אושרו בחתימתו של מנהל העבודה של הנתבעת 1, מר שמואל.
6. כי לצורך ביצוע העבודות רכשה התובעת חומרים רבים, העסיקה עובדים בשכר חודשי וגם קבלן משנה במטרה להשלים את הפרויקט במהירות וביעלות לשביעות רצונה של הנתבעת 1.
7. כי עובדי התובעת הגיעו למקום וביצוע את העבודות עפ"י הוראות מנהל העבודה של הנתבעת 1 שגם אישר את העבודות לשביעות רצונה המלא של הנתבעת 1.
8. כי הנתבעת 1 לא שילמה לתובעת ולו חשבון אחד.
הנתבעת 1 הגישה כתב הגנה (ביום 13.2.12) בו היא טוענת בין היתר כדלקמן:
1. כי התביעה חסרת עילה שכן לא היתה כל התקשרות בין התובעת לנתבעת 1, לא בכתב ולא בע"פ.
2. כי הגשת התביעה הינה קשירת קשר בין התובעת לנתבעת 2 בניסיון לעקוף את המעקלים של הנתבעת 2 שהטילו עיקולים אצל הנתבעת 1 על כספים המגיעים לנתבעת 2 ולנסות להציג את התובעת כמי שזכאית לכספים אלה. מדובר בתביעת סרק ושימוש שלא כדין בהליכי משפט.
3. כי ביום 12.12.06 אכן נחתם הסכם בינה לבין הנתבעת 2 לביצוע אספקה והרכבת מעקות, מאחזים ומוטות אלומיניום בפרויקט.
4. כי בשלב מתקדם של העבודות שבוצעו ע"י הנתבעת 2 (לקראת סיומן) התברר כי הנתבעת 2 נקלעה לקשיים כספיים לאור עיקולים שהוטלו אצל הנתבעת 1 על כספים המגיעים לנתבעת 2 ואולם הנתבעת 2, ורק היא, המשיכה עם אותו צוות עובדים בביצוע העבודות עפ"י הסכם העבודה עד לסיומן. הנתבעת 2 ניסתה לעקוף את העיקולים, תוך הטעיית עובדי שטח של הנתבעת 1, להחזיר את שם התובעת לשלב האחרון של ביצוע העבודות אף שאיש מטעמה לא עבד שם בפועל. הנתבעת 1 לא אישרה ניסיונות אלה.
5. כי לא פנתה כלל אל התובעת בהצעה להשלים את העבודה.
6. כי לא פנו אל מוריס ואיש לא קיבל הסכמתו להעברת העבודות לתובעת. מוריס אינו מנהלה של הנתבעת 1 אלא עובד בשירותה והוא אינו מוסמך לבצע את ההתקשרות מסוג זה.
7. כי היא כופרת בחשבון המצטבר ובחשבונות החלקיים ובניסיון ליחסם לעבודות שבוצעו כביכול ע"י התובעת עבור הנתבעת 1.
8. כי ע"מ להדגים, 2 החשבונות שצורפו לתביעה (08/000002 ו- 08/000007) והמשקפים את עיקר התביעה הם כפל של חשבונות שהוגשו ע"י הנתבעת 2 לנתבעת 1. מאחר שלא ניתן היה לשלם חשבונות אלה לאור העיקולים שהוטלו נעשה ניסיון זה של הנתבעת 2 בשיתוף התובעת לקבל הכספים ולעקוף את העיקול. חשבונות אלה שהתקבלו מהנתבעת 2 מבהירות גם שהנתבעת 2 היא שהמשיכה בביצוע העבודות עד לסיומן.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
